راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی ساده و راحت است. در این مطلب از آی خونه دار چند نکته برای کمک به کاهش خطر مسمومیت غذایی در خانه آورده شده است.

دستهایتان را بشویید
از سری راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی شستن دستها است. دستهای خود را کاملا با آب و صابون (گرم یا سرد) بشویید و خشک کنید:
• قبل از دست زدن به غذا
• پس از دست زدن به غذای خام – از جمله گوشت، ماهی، تخم مرغ و سبزیجات
• پس از دست زدن به سطل زباله، رفتن به توالت، گرفتن بینی یا دست زدن به حیوانات (از جمله حیوانات خانگی)
میز کار، چاقو و ظروف را بشویید
میز کار، چاقوها و ظروف را قبل و بعد از تهیه غذا بشویید. به ویژه پس از تماس با گوشت خام (از جمله مرغ)، تخم مرغ خام، ماهی و سبزیجات. نیازی به استفاده از اسپریهای ضد باکتری ندارید: آب گرم و صابون مناسب است.
دستمال ظرفشویی را بشویید
دستمالها و حولههای ظروف را به طور منظم بشویید و قبل از استفاده مجدد بگذارید خشک شوند. پارچههای کثیف و مرطوب مکان مناسبی برای انتشار میکروبها هستند.
از تختههای خردکن جداگانه استفاده کنید

برای تهیه غذاهای خام مانند گوشت و ماهی از تخته خردکن جداگانه استفاده کنید. این کار برای جلوگیری از آلوده شدن غذاهای آماده به باکتریهای مضری است که میتواند در غذای خام قبل از پخته شدن وجود داشته باشد.
گوشت خام را جدا نگه دارید
بسیار مهم است که گوشت خام را از غذاهای آماده مانند سالاد، میوه و نان دور نگه دارید. این به این دلیل است که این غذاها قبل از خوردن پخته نمیشوند. بنابراین باکتریهایی که از گوشت خام وارد غذاها شوند از بین نمیروند.
گوشت خام را در قفسه پایینی نگهداری کنید
از سری راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی این است که همیشه گوشت خام را بپوشانید و آن را در قفسه پایینی یخچال نگهداری کنید. جایی که نتواند به مواد غذایی دیگر برخورد کند یا چکه کند.
غذا را کاملا بپزید
اطمینان حاصل کنید که مرغ، گوشت، همبرگر، سوسیس و کباب کاملا پخته شوند. فریز کردن مرغ خام سطح باکتریهای کمپیلوباکتر را کاهش میدهد. اما آنها را به طور کامل از بین نمیبرد. ایمن ترین راه برای از بین بردن تمام آثار کمپیلوباکتر، پختن کامل مرغ است.
یخچال خود را زیر 5 درجه سانتیگراد نگه دارید

دمای یخچال خود را زیر 5 درجه سانتیگراد نگه دارید و از دماسنج یخچال برای بررسی آن استفاده کنید. این امر از رشد و تکثیر میکروبهای مضر جلوگیری میکند.
از پر کردن بیش از حد یخچال خودداری کنید. اگر بیش از حد پر باشد، هوا نمیتواند به درستی گردش کند و این میتواند دمای کلی را تحت تاثیر قرار دهد.
درب یخچال را بی جهت باز نگذارید.
باقی ماندهها را سریع خنک کنید
اگر غذایی پختهاید که قرار نیست فوراً بخورید، آن را در اسرع وقت (در عرض 90 دقیقه) خنک کنید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
از باقیمانده غذا در یخچال ظرف 2 روز استفاده کنید و غذا را بیش از یک بار گرم نکنید.
به تاریخ های « انقضا» اهمیت دهید
غذاهایی را که تاریخ مصرف آن گذشته است، نخورید. حتی اگر ظاهر و بوی خوبی داشته باشد. تاریخ مصرف بر اساس آزمایشهای علمی است که نشان میدهد با چه سرعتی حشرات مضر در غذای بستهبندی شده ایجاد میشود.